Skip to content

Неймовірно смачні та ароматні котлети з капусти: простий рецепт для вечері

Ксенія Куземко

Смачні, соковиті і ситні капустяні котлети сподобаються як маленьким, так і дорослим привередам, які не особливо люблять овочеві страви. Для приготування таких котлет підійде будь-яка капуста: як зимова, більш щільна, так і річна. Такі котлетки гарні на смак як з запалі з жару, так і повністю остиглі. А подавати їх можна зі смачною сільської сметаною, кетчупом або яким-небудь іншим улюбленим соусом, пише «Наше місто».

Інгредієнти

  • Капуста – 700 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Манна крупа – 4-5 ст. ложок.
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 30 г.

Покроковий рецепт приготування

Дрібно наріжте капусту і обваріть в киплячій воді до напівготовності, це займе приблизно 5-7 хвилин після закипання.

Коли капуста готується, дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на сковороді з додаванням вершкового масла до золотистого забарвлення.

Відкиньте капусту на друшляк, дайте їй трохи охолонути, а потім позбавтеся зайвої вологи, віджавши капусту.

Приготуйте овочевий фарш: додайте обсмажену цибулю до капусти, розбийте у фарш яйця, введіть манну крупу, сіль, додайте зелень і спеції за смаком.

Добре перемішайте всі інгредієнти і залиште масу на деякий час, щоб набухла манка і всі компоненти добре з’єдналися.

Сформуйте котлети та обсмажуйте їх на сковороді з додаванням олії з обох боків на середньому вогні до отримання золотистої кірки. Вони готуються дуже швидко.

Особливо смачні котлети виходять із свіжої капусти нового врожаю.

Якщо ви не хочете використовувати манку у рецепті, ви можете замінити її картоплею. А якщо не бажаєте смажити, просто тушкуйте або запікайте котлети в духовці.

Вони відмінно підійдуть як гарнір або закуска до різних страв.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: