Смачні, соковиті і ситні капустяні котлети сподобаються як маленьким, так і дорослим привередам, які не особливо люблять овочеві страви. Для приготування таких котлет підійде будь-яка капуста: як зимова, більш щільна, так і річна. Такі котлетки гарні на смак як з запалі з жару, так і повністю остиглі. А подавати їх можна зі смачною сільської сметаною, кетчупом або яким-небудь іншим улюбленим соусом, пише «Наше місто».
Інгредієнти
- Капуста – 700 г.
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Манна крупа – 4-5 ст. ложок.
- Сіль – 1 ч. ложка
- Вершкове масло – 30 г.
Покроковий рецепт приготування
Дрібно наріжте капусту і обваріть в киплячій воді до напівготовності, це займе приблизно 5-7 хвилин після закипання.
Коли капуста готується, дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на сковороді з додаванням вершкового масла до золотистого забарвлення.
Відкиньте капусту на друшляк, дайте їй трохи охолонути, а потім позбавтеся зайвої вологи, віджавши капусту.
Приготуйте овочевий фарш: додайте обсмажену цибулю до капусти, розбийте у фарш яйця, введіть манну крупу, сіль, додайте зелень і спеції за смаком.
Добре перемішайте всі інгредієнти і залиште масу на деякий час, щоб набухла манка і всі компоненти добре з’єдналися.
Сформуйте котлети та обсмажуйте їх на сковороді з додаванням олії з обох боків на середньому вогні до отримання золотистої кірки. Вони готуються дуже швидко.
Особливо смачні котлети виходять із свіжої капусти нового врожаю.
Якщо ви не хочете використовувати манку у рецепті, ви можете замінити її картоплею. А якщо не бажаєте смажити, просто тушкуйте або запікайте котлети в духовці.
Вони відмінно підійдуть як гарнір або закуска до різних страв.
Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна
Позначки: укрнет