Сезон консервацій у самому розпалі. Саме час приготувати заправку для борщу, яку можна використовувати цілий рік. Зробити це не складно, а смакувати буде в сто раз краще за магазинну. Рецепт розкажуть журналісти сайту “Наше місто”.
Ця проста заправка для борщу на зиму потребує ретельного вибору головного інгредієнта – буряка. Виберіть для приготування найнасиченіші овочі, щоб борщ мав виражений колір.
Інгредієнти на 2 півлітрові банки:
- морква – 2 шт;
- часник – 3 зубчики;
- цибуля ріпчата – 2 шт;
- болгарський перець – 2 шт;
- соняшникова олія – 150 мл;
- буряк – 2 шт;
- томат – 4-5 шт;
- сіль – 1 ст. л.;
- цукор – 1 ст. л;
- кріп – маленький пучок;
- оцет 9% – 3 ст. л.
Моркву очистіть та потріть на тертці “по-корейськи”, цибулю подрібніть кубиками, а часник подрібніть, або вичавте за допомогою кухонного девайсу. Наріжте перець середнім кубиком.
Розігрійте у каструлі олію, додайте подрібнені часник та цибулю, через 4 хвилини моркву та перець. Тушкуйте 10 хвилин разом.
Тим часом очистіть буряки, потріть їх на тертці “по-корейськи”, або просто на крупній. Додайте тушкуватися до інших овочів.
Промийте томати та натріть їх на крупній тертці, або подрібніть у чаші блендера за наявності потрібних насадки та режиму. Томатне пюре додайте до інших овочів разом з цукром та сіллю. Тушкуйте 30 хвилин та почніть стерилізувати банки.
Додайте до тушкованих овочів подрібнений кріп та оцет. Тушкуйте ще 5 хвилин, а потім розкладуйте по банках та закатуйте. Заправка для борща на зиму за цим рецептом має охолоджуватися добу за кімнатної температури.