Skip to content

Магазинна і поруч не стояла: рецепт домашньої заправки для борщу

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Заправка для борщу

Сезон консервацій у самому розпалі. Саме час приготувати заправку для борщу, яку можна використовувати цілий рік. Зробити це не складно, а смакувати буде в сто раз краще за магазинну. Рецепт розкажуть журналісти сайту “Наше місто”.

Ця проста заправка для борщу на зиму потребує ретельного вибору головного інгредієнта – буряка. Виберіть для приготування найнасиченіші овочі, щоб борщ мав виражений колір.

Інгредієнти на 2 півлітрові банки:

  • морква – 2 шт;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля ріпчата – 2 шт;
  • болгарський перець –  2 шт;
  • соняшникова олія – 150 мл;
  • буряк – 2 шт;
  • томат – 4-5 шт;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л;
  • кріп – маленький пучок;
  • оцет 9% – 3 ст. л.

Моркву очистіть та потріть на тертці “по-корейськи”, цибулю подрібніть кубиками, а часник подрібніть, або вичавте за допомогою кухонного девайсу. Наріжте перець середнім кубиком. 

Розігрійте у каструлі олію, додайте подрібнені часник та цибулю, через 4 хвилини моркву та перець. Тушкуйте 10 хвилин разом. 

Тим часом очистіть буряки, потріть їх на тертці “по-корейськи”, або просто на крупній. Додайте тушкуватися до інших овочів.

Промийте томати та натріть їх на крупній тертці, або подрібніть у чаші блендера за наявності потрібних насадки та режиму. Томатне пюре додайте до інших овочів разом з цукром та сіллю. Тушкуйте 30 хвилин та почніть стерилізувати банки.

Додайте до тушкованих овочів подрібнений кріп та оцет. Тушкуйте ще 5 хвилин, а потім розкладуйте по банках та закатуйте. Заправка для борща на зиму за цим рецептом має охолоджуватися добу за кімнатної температури.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: