Site icon Наше Місто

Я не міг не піти в ЗСУ: батько двох дітей з Дніпра про свідомий вибір і боротьбу за незалежність

Новини Дніпра: Інтерв'ю з Віталієм Біловолом

Колись Віталій Біловол був поліцейським у Дніпрі. Але з початком повномасштабного вторнення він відчув, що робить недостатньо. І пішов служити в ЗСУ, передає “Наше Місто“.

Потім було навчання в Європі за стандартами НАТО. Віталій каже, що це був дуже корисний досвід, адже підхід до армії там зовсім інший. Потім полк розширився і став бригадою, а далі було навчання і знайомство з європейською технікою у Німеччині. Говорячи простою мовою – сьогодні Віталій командир мінометного розрахунку у 47 бригаді.

“У нас відкрився конкурс по вигадуванню відмазок, ну зізнайся просто “я боюсь”, “мені страшно””, – зазначає він і додає, що дружину готував задовго до того, як пішов служити.

У них двоє дітей, молодшій донечці ще важко зрозуміти, чому вибухи і куди так надовхо поїхав тато.

Віталій наголошує, що він воює за те, аби його діти зростали у країні, яка дійсно незалежна, в якій сповідують демократичні цінності, в якій є свобода.

А ще він каже, що плакати не соромно, адже у всіх є емоції. І сльози в нього на очах, коли під час інтерв’ю ми кажемо, що всі його учні з часів, коли Віталій був шкільним офіцером, пам’ятають його та дуже сумують. А ще переживають за нього!

Віталій з побратимами – одни з учасників “Пострілу помсти”. Будь-хто може замовити свій напис на снаряді за донат на користь ЗСУ.

“Для мене напис на снарядах – це як терапія. Часто люди просять написи про рідні міста або на честь загиблих знайомих, побратимів. Були і цікаві випадки типу “Нюхай бебру!” – посміхається він.

Після Перемоги він мріє про свій бізнес, читати більше книжок, бо зараз не вистачає часу, подорожувати з родиною.

“Взяти ром, посидітити з кумом десь на березі. Може посміємось, може поплачемо….”, – каже Віталій.

P.S. А після ефіру на згадку Віталій подарував мені свій шеврон. У нього цікавий позивний – Вуді. Пам’ятаєте той старий діснеєвський мультик “Історія Іграшок”? Про шерифа Вуді? Ось такий і Віталій – чесний і добрий шериф, з відчуттям справедливості та відповідальності. Людина, яка дійсно хоче якось зробити цей світ кращим, захистити свої ідеали та погляди. Свою країну та дім. І сьогодні він це робить зі зброєю в руках.

Фото Валерій Кравченко, фото з особистого архіву Віталія Біловола

Категорія: Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version