Skip to content

Графіки повернуться: в ДТЕК у Дніпрі розповіли про відключення світла взимку

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Графіки відключення світла

Минулу зиму українці пережили, попри намагання рф зламати нас блекаутами та холодом. Все менше часу залишається до початку нового опалювального сезону. В багатьох українців існують побоювання, що прийдешня зима буде такою ж важкою, як і попередня, бо ситуація в енергосистемі залишається досить складною. Чи треба буде економити електроенергію, чи будемо жити за графіками та як готуються енергетики, в ефірі телеканалу “Відкритий” розповів директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук, пише “Наше місто”.

Об’єми пошкоджень, які нанесла рф ще минулого осінньо-зимового сезону енергосистемі України, на 100 % за такий короткий час відновити неможливо. Тому економити та відповідально споживати електроенергію доведеться.

“Потрібно розумно споживати електроенергію. Зменшити навантаження на мережі хоча б у пікові години. Якщо графік споживання буде більш згладженим, то енергетикам буде набагато легше”, – розповів Андрій Терещук.

Що ж до відключень електроенергії, то їх, на думку директора ДТЕК Дніпровські електромережі, не уникнути. 

“За поточних умов та того, що люди будуть заощаджувати, якщо ми будемо переживати цю зиму по нашій області з таким же графіком і в такому режимі, як минулу зиму, то це буде дуже добре. Тому відключення будуть. Я думаю, що вони будуть по графіку, ми впораємося з його виконанням, як і минулого року. Ми дуже багато працювали над тим, щоб наше обладнання не виходило з ладу при цих відключеннях-включеннях. Якщо ми будемо жити без електроенергії 4-8 годин на добу, це буде добре.

Ми будемо намагатися пройти зиму не гірше, ніж минулого року. Наша основна задача буде чітко дотримуватися графіку відключень, який опублікований на сайті”, – розповів Андрій Терещук.

Читайте також: Краще зробити запаси: в Україні прогнозують подорожчання цукру.

Категорія: ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: