Багато хто любить пісочні рогалики – хрусткі, солодкі, а головне – з абсолютно натуральних продуктів. Приготувати їх вдома не так вже і важко. Рецепт розкажуть журналісти сайту “Наше місто”.
Для тіста треба:
- борошно – 0,5 кг;
- сухі дріжджі – 5 г;
- яйця – 2 штуки (мають бути кімнатної температури);
- тепле молоко – 100 мл;
- маргарин чи вершкове масло – 200 г;
- цукор – 50 г;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- сіль – дрібка.
Для начинки вам потрібно буде взяти 300 г дуже густого повидла.
Для глазурі:
- цукор – 50 г;
- жовток – 1 штука.
Починайте готувати рогалики з дріжджового тіста так: влийте тепле молоко в миску, в якій будете місити тісто, всипте цукор, дріжджі і перемішайте. У перемішану масу додайте яйця, сіль, ванільний цукор і розтоплений маргарин (вершкове масло) кімнатної температури. Зробіть масу однорідною і потроху додавайте борошно, спочатку всипте трохи понад половини.
Замішуйте тісто і додавайте борошно, стежте за тим, щоб воно вдалося м’яким і ніжним, а не “забитим”. Накрийте його харчовою плівкою й залиште у теплому місці на 1,5-2 години, а потім покладіть на стіл, трохи присипаний борошном, обімніть і розділіть приблизно на 7-8 частин. Потім зі злегка обваляного у борошні тіста качалкою потрібно сформувати тонкі круглі пласти.
Розділіть пласти спочатку навпіл, потім на 4 частини, а після цього – на маленькі трикутники. На широкий край чайною ложкою покладіть трохи начинки. Тепер скрутіть трикутники так, щоб вдався рогалик.
Сформовані десерти покладіть на деко “хвостиком” вниз, тоді рогалик не розгорнеться під час випікання. Накрийте все харчовою плівкою і залиште на 30 хв. Після цього ласощі, які вже “підросли”, можна змастити збитим жовтком і присипати цукром.
Тепер розігрійте духовку до 200 градусів, поставте туди деко з рогаликами і випікайте 15-17 хв.