Прості та дуже смачні – саме такими виходять пиріжки з варенням. Хоча для їх приготування можна використовувати різноманітні начинки, такі як ягоди, фрукти, сир або навіть м’ясний паштет, однак для того, щоб отримати смак дитинства, найкраще вибрати малинове варення. У поєднанні з хрустким тістом це надає неперевершене задоволення, пише «Наше місто».
Інгредієнти:
- борошно – 230 г;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль – 1/2 ч. л.;
- вершкове масло – 150 г;
- вода (крижана) – 50 г;
- малинове варення;
- яйце або жовток.
Як приготувати пиріжки з малиновим варенням
Поділіть холодне масло на кубики. Послідовно змішайте борошно, цукор і сіль, додаючи нарізане масло. Намагайтесь робити це оперативно, щоб запобігти надмірному нагріванню масла. Потім додайте дуже холодну воду і замісіть тісто. Розділіть його на дві частини, сформуйте коржі товщиною 1 см з кожної частини, обгорніть їх і залиште в холодильнику принаймні на одну годину.
Розкатайте коржі тонко між двох листів пергаменту, це запобігає прилипанню і уникне необхідності посипати борошном. Товщини – близько 2 мм. Виріжте з тіста кружки, а на половину з них викладіть начинку в центрі. Покрийте верхніми кругами і добре з’єднайте краї. Зробіть надрізи виделкою у верхній частині кожного пиріжка.
Зверху промажте збитим яйцем. Випікайте в попередньо розігрітій до 200°С духовці до отримання рум’яності.
Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна
Позначки: укрнет