Skip to content

В Україні збільшилась кількість отруйних комах: які помітили у Дніпрі та чим вони небезпечні

Софія Танченко

Новини Дніпра: Аргіопа та тигровий комар у Дніпрі

Цьогорічна літня спека вплинула не лише на побут людей, а й змінила склад флори та фауни різних регіоні. Для прикладу, в Україні досить масштабно розповсюдилися деякі види комах та членистоногих. Популяція деяких значно збільшилася, а інші з’явились на території зовсім недавно і шокують своїм зовнішнім виглядом, передає “Наше місто”.

Аргіопа

В багатьох регіонах України, в тому числі у Дніпрі та області, помітили збільшення популяції павука аргіопи.

Такого звіра неможливо не помітити, адже він має досить яскраве забарвлення. Черевце аргіопи вкрите жовто-чорними смужками. Через це його ще називають павук-оса або павук-зебра.

Самиці мають розмір від 1 до 2,2 см. Самці менші за розміром майже вдвічі і мають менш яскраве забарвлення.

Харчується переважно кониками, сарановими, бджолами та іншими комахами. Для людини отрута аргіопи тигрової не смертельна, проте досить болюча. Для алергіків, дітей та людей похилого віку цей павук є найбільш небезпечним, оскільки його отрута може викликати певні ускладнення в роботі організму. Летальних випадків від їх укусу не зафіксовано.

Тигровий комар

А от тигрового комара можна побачити не часто. Цей мешканець не типовий для наших широт. Походить зі Східної Азії. Проте за роки існування поширився щонайменше в 28 країнах.

Нещодавно такого красеня помітили на Одещині. Його укус досить болючий і супроводжується почервонінням та свербежем.

Цей комар розповсюджує віруси жовтої лихоманки, Зіка, Денге і Чікунгунья, віруси Західного Нілу та енцефаліту Сент-Луїс. Також комахи розносять гельмінти, які викликають дирофіляріоз. Це захворювання вражає м’язову тканину, серцево-судинну систему, легені та печінку.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: