Сезон груш уже в самому розпалі. Тож чому б себе не побалувати смаколиками, де цей фрукт є основним інгредієнтом. Пропонуємо вам рецепт наливного пирога з грушою та шоколадом. Вам не доведеться вимазувати руки вимішуючи коржі, а на випікання знадобиться близько години часу, передає «Наше місто».
Інгредієнти (на форму 24см):
- 3 яйця
- 180г цукру
- 125г натурального (білого) йогурту
- 100мл олії
- 50мл молока
- 250г борошна
- пакетик розпушувача (~15г)
- дрібка солі
- 4 груші
- плитка шоколаду
Приготування:
Міксером змішати яйця з цукром до утворення світлої густої маси.
Додати йогурт, олію, молоко і перемішати.
Додати просіяне з розпушувачем борошно, дрібку солі і перемішати.
Шоколад нарубати ножем, груші почистити та нарізати скибочками.
Додати в тісто шоколад і половину груш, перемішати. Вилити тісто у форму, застелену папером для випічки або змащену вершковим маслом.
Зверху викласти по колу скибочки груш, що залишилися.
Випікати в духовці розігрітої до 180 градусів 50-60 хвилин (до сухої шпажки).
Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Смачного!