Site icon Наше Місто

Літо в Україні затримається надовше: синоптики здивували прогнозом на вересень

Літо в Україні затримається надовше: синоптики здивували прогнозом на вересень

Літо майже закінчилось. Проте вересень в цьому році вирішив побалувати українців ще теплими сонячними днями. Синоптики здивували прогнозом погоди на перший осінній місяць, пише “Наше місто”.

Синоптики називають вересень перехідним: вже не літо, та ще й не зовсім осінь. Цього року у перші дні вересня погода буде дуже нагадувати літню. 

За довгостроковим прогнозом Укргідрометцентру, середня місячна температура у вересні складе 15-19 градусів тепла, в Карпатах – 12-13 градусів. Це на 1-2 градуси вище за норму і на 5-6 градусів нижче, ніж у серпні.

Перший осінній місяць прогнозується теплим і з невеликою кількістю опадів.

“Справді, вересень перехідний місяць, але останніми роками не дивно, що денна температура сягає +33 градуси, а на півдні України перевищує +35. Такі температури можливі й у першій декаді нинішнього вересня. Опадів буде зовсім мало, а тепло зберігатиметься й надалі особливо на півдні”, говорить заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.  

За узагальненим прогнозом погодних сайтів, літо затримається в Україні ще на 10-12 днів, а на півдні навіть довше. Денні температури сягатимуть під +30 градусів і вище, а ночі не будуть дуже холодними.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version