Skip to content

Блакитний Місяць 2023: коли спостерігати рідкісну повню та що заборонено робити

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Блакитний Місяць 2023

Серпень 2023 року виділяється своєю незвичністю завдяки наявності двох повних місяців – Осетрового та  Блакитного. Це явище є вельми рідкісним і вражаючим, адже обидва з цих місяців є супермісяцями. Осетровий Місяць ми спостерігали 1 серпня, а зараз ми чекаємо на другий супермісяць – Блакитний, який буде найбільшим і найяскравішим супермісяцем 2023 року. Які сюрпризи приховує Блакитний Місяць, коли саме можна спостерігати це явище, а також які заходи варто вжити під час його настання, розкажуть журналісти “Наше місто”.

Супермісяць – це триденний період, коли в повню Місяць перебуває максимально близько до Землі. Звідки пішла назва “Блакитний Місяць” невідомо, але нею позначають насправді не одну, а дві повні. Так, є сезонний Блакитний Місяць, а є – календарний Блакитний Місяць.

Повню і супермісяць можна буде спостерігати в ніч із 30 на 31 серпня о 04:35 за київським часом (01:35 GMT). Місяць у цей час буде найяскравішим і найбільшим цього року і перебуватиме в сузір’ї Риб. 

Що не можна робити в повню

Астрологи й езотерики стверджують, що повний Місяць чинить сильний вплив на людину поза її волею. Супермісяць посилює вплив Місяця – у цей момент він перебуває особливо близько до Землі. Тому в цей час багато хто помічає за собою, що стає надто нервовим та імпульсивним, може з’явитися безсоння й апатія, загостритися хронічні захворювання. Про все це слід пам’ятати й уникати деяких речей:

  • вплутуватися в конфлікти і сварки та не реагувати на провокації;
  • починати нову роботу, справу;
  • перевтомлюватися і брати додаткову роботу;
  • брати в борг;
  • думати про погане;
  • вживати спиртне і переїдати. 

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: