Печиво готується дуже швидко, тому в народі рецепт і отримав таку назву. Воно виходить тришаровим. Зовні хрумке, а всередині м’яке. Така випічка стане смачним частуванням до чашки чаю або кави. Рецепт розкажуть журналісти “Наше місто”.
Інгредієнти:
- Борошно 270 г
- Вершкове масло 130 г
- Йогурт 60 г
- Яйце куряче 1 шт
- Цукор для тіста 30 г
- Розпушувач 1 ч.л
- Цукор для посипання 30 г
Приготування:
Борошно просійте через сито разом із розпушувачем, змішайте із цукром. Вершкове масло за 30 хвилин до приготування дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’якшим. Наріжте його на шматочки, додайте в муку і ретельно перемішайте руками, роблячи дрібну крихту.
Потім вбийте яйце і додайте густий йогурт. Спочатку все перемішайте ложкою, потім руками замісіть густе тісто. Воно не повинно липнути до рук, бути м’яким. Його текстура дуже схожа на пісочне тісто.
Пергаментний папір злегка присипте мукою, викладіть тісто, потім розкачайте його качалкою в тонкий прямокутний пласт. Тісто присипте цукром по всій поверхні.
Одну сторону тіста складіть до половини, присипте її цукром. Потім накрийте другою половиною тіста.
Отриманий тришаровий прямокутник тіста розріжте вздовж на дві половини, після поперек на тонкі порційні палички.
Покладіть вироби на деко на відстані один від одного. Духовку заздалегідь прогрійте до 180 градусів, деко із заготовками встановіть на середній рівень. Печиво випікайте 15 хвилин при встановленій температурі.
Смачного!