Skip to content

У Дніпрі встановили нове модульне захисне укриття по вул. Кондратюка, 1 (фото)

В рамках свого чергування заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Олексій Самілик також проінспектував роботи з встановлення нового захисного залізобетонного укриття на вул. Юрія Кондаратюка у районі буд. 1, пише «Наше місто».

Нагадуємо, що за період з 2022 року за дорученням міського голови Бориса Філатова на вулицях Дніпра у різних районах встановлено 58 модульних захисних споруд. На цей рік планується додатково встановити ще 53 таких укриття.

Сам процес монтажу виглядає так: спочатку деталі укриття за допомогою вантажівок провозять на місце, де заплановано їх встановити, після цього комунальники зварюють частини між собою. Коли укриття стає повністю монолітним, його починають облаштовувати, а саме встановлюють двері, підключають до електромережі (нагадуємо, що укриття підключається до мереж зовнішнього освітлення, тому світло там зʼявляється одночасно з освітленням на вулиці), встановлюють лави для комфорту містян, розміщають поруч біотуалет і урни для сміття. Також комунальники наносять графічні показники для того, щоб відвідувачі могли легше зорієнтуватися куди йти у випадку небезпеки.

Загалом на облаштування одного укриття від монтажу до фарбування в середньому потрібен тиждень роботи. Після завершення робіт укриття повністю готове до використання.

Після завершення всіх робіт з встановлення кожне укриття щоденно прибирають комунальники Дніпра. Щодо біотуалету, то його комунальники обслуговують через день, а двічі на тиждень виконують його миття. Також, за потреби, всередині приміщення проводять обробку (дератизацію) всіх поверхонь для ліквідації неприємного запаху.

Місця для встановлення обираються спільно з Головним архітектурним управлінням, так щоб охопити як паркові зони так і зупинки громадського транспорту. Укриття обирались таким чином, щоб вони були не тільки безпечними, а і органічно вливалися в архітектуру міста, не були яскравими та виглядали мінімалістично.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: