Site icon Наше Місто

У Дніпрі показали, як виготовляють модульні захисні залізобетонні укриття (фото)

У Дніпрі показали, як виготовляють модульні захисні залізобетонні укриття (фото)

Черговий по місту заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Олексій Самілик відвідав завод, що виготовляє ці укриття, для того, щоб переконатися в їх надійності. Під час візиту він побував саме на виробництві, де йому продемонстрували процес їх виготовлення, пише «Наше місто».

«За сприянням міністерства оборони у 2015 році ми почали виготовляти  укриття для військових, а вже на їх основі наша команда розробила укриття для Дніпра. Навесні цього року Державне підприємство, яке має ліцензію та атестат про акредитацію, провели сертифікаційні випробування цієї споруди. За результатами випробувань наші модульні залізобетонні споруди відносяться до захисних споруд цивільної оборони Клас сховища А-2, на що отримали сертифікат відповідності. Це найвищий клас безпеки для споруд, які можна монтувати на поверхні без заглиблення у землю», – зазначив представник заводу виробника Олег Яницький.

Процес виробництва захисної споруди починається з виготовлення арматурного каркасу, для чого використовують металеву арматура діаметром 20 мм та 16 мм. Готовий каркас розміщують у спеціальній формі та заливають високомарочним бетоном. Укриття складаються з модулів, які перевозять до місця встановлення і вже там зварюються між собою. З таких модулів можна створити укриття різних розмірів – місткістю від 5 до 150 осіб одночасно. Укриття може витримати надмірний тиск до 40 тонн на квадратний метр. Тому вони є безпечними як для військових, так і для цивільних.

«Ми відвідали і проінспектували роботу одного з підприємств з виготовлення модульних залізобетонних конструкцій, які наше місто застосовує на території міста. Під час свого візиту я побачив повністю весь процес їх створення від етапу армування до майданчика зберігання готової продукції і переконався, що ці укриття є надійними і, у випадку небезпеки, зможуть дійсно захистити людей від вибухової хвилі та уламків, – розповідає черговий по місту 27 серпня Олексій Самілик.

Зазначимо, що за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі активно встановлюються залізобетонні захисні укриття, які допомагають убезпечитися від вибухової хвилі та уламків.

Залізобетонні захисні споруди декількох типів активно встановлюються у Дніпрі, як на місцях базування військових, так і на місцях скупчення людей. Вони бувають декількох різновидів, проте всі вони безпечні для користування.

Захисні споруди розпочали встановлювати за дорученням міського голови Бориса Філатова у 2022 році. Модульні захисні укриття монтували біля зупинок громадського транспорту та у місцях великого скупчення людей. Торік у Дніпрі встановили 36 укриттів різних типів, з початку 2023-го – ще 22.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version