Site icon Наше Місто

Мобілізація в Україні: що зміниться для військовозобов’язаних з 1 вересня

Термін загальної мобілізації громадян і введення воєнного стану в Україні був подовжений знову – до 15 листопада. Таким чином, процес вручення повісток військовозобов’язаним і заклик до військової служби мобілізованих осіб продовжиться. Які зміни чекають на українців з вересня – читайте в матеріалі «Наше місто».

Різні правила та поновлення норм влади випускає досить регулярно. Один із важливих аспектів, що відбувся цього літа, це прийняття закону №9342, який стосується осіб, які мають відстрочку від мобілізації. Зокрема, внесені зміни до статті 23, частини 11 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Згідно з цим законом не підлягають мобілізації:

Обидві норми діють за умови, що немає інших працездатних осіб, які могли б доглядати за ними відповідно до законодавства. Тобто, інших найближчих родичів (діти, брати/сестри, чоловік/дружина тощо).

Вручення повісток делегують

Ще один законопроєкт, зареєстрований у Верховній Раді під номером №9566, поки що не отримав підтримки і не був ухвалений.

Згідно з цим законопроєктом, пропонується надати повноваження комунальникам – двірникам, які відповідають за управління будинками, працівникам ЖЕК, консьєржам та власникам житлових будівель для видання повісток.

Хто зможе виїхати з України з 1 вересня

Відповідно до законів України, залишати країну під час воєнного стану та мобілізації військовозобов’язані українці не можуть. Однак є низка винятків із цих правил. Залишити країну зможуть:

Хто може бути призваний до ЗСУ у вересні

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version