Site icon Наше Місто

Як швидко заспокоїтись в критичній ситуації: поради психологині з Дніпра

Людина — живий організм, що прагне зберігати стабільність у постійно змінюваних умовах довкілля. Стрес — це природна реакція організму на подразник, яка допомагає нам впоратися з мінливістю середовища, щоб повертати своє життя до стабільності. У стресовій ситуації відбуваються зміни на фізіологічному рівні, відповідно на психоемоційному — виникає багато енергії для долання подразника. Як заспокоїти себе в критичній ситуації? На це питання відповіла  дніпровська психологиня Еліна Карепова, пише «Наше місто».

Перше, що радить психолог – це «дихання по квадрату». За цією методикою потрібно пальцем однієї руки водити по долоні іншої, утворюючи квадрат. На вертикальних гранях уявного квадрату треба робити вдих/видих, а на горизонтальних паузи. Вдих – пауза – видих – пауза. Так треба повторювати хвилин з п’ять або поки не заспокоїшся. Таким чином людина починає контролювати своє дихання.

«По-друге, сфокусуватись на тому що оточує, роздивлятись все. Наприклад, якщо був вибух – чи ціле навколо, що я зараз бачу – проговорювати собі. А що я зараз чую, і як я зараз себе почуваю. Бо паніка – це переживання. Але є нюанс, якщо людина не буде робити цього в спокійному стані вона не згадає цього у стресі», – розповіла Еліна Карепова.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version