Skip to content

Дві хвилини і готово: рецепт пікантної намазки на хліб з маслин

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Тапенада рецепт

Якщо набрид на сніданок хліб з маслом, пропонуємо рецепт пікантної намазки. Готується просто і швидко, а смакує неймовірно, пише “Наше місто”.

Інгредієнти:

  • 1 склянка маслин без кісточок;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1-2 зубчики часнику (за бажанням, якщо не до сніданку).

Ці пропорції можна налаштувати залежно від вашого смаку. Якщо ви віддаєте перевагу більш насиченему смаку маслин та густій консистенції, ви можете збільшити їх кількість. Якщо ж вам подобається більш м’який смак, можна взяти їх менше або додати трохи більше оливкової олії. Рекомендуємо поекспериментувати з пропорціями, щоб досягти бажаного смаку і консистенції намазки. 

Приготування 

Помістіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть їх до отримання однорідної консистенції. Якщо потрібно, можна додати трохи оливкової олії або лимонного соку для досягнення бажаної текстури.

А якщо ви додасте в блендер анчоуси та каперси, вийде традиційний густий соус для бутербродів родом з прованської кухні, який називається тапенада з оливок.

Готову намазку можна наносити на свіжий хліб або використовувати для приготування бутербродів, а також зберігати в холодильнику у герметичній ємності до декількох днів.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: