Skip to content

Борис Філатов пропонує перейменувати сквер у Дніпрі в честь загиблого на війні актора Олексія Хильского

У Дніпрі винесуть на обговорення перейменування скверу на Слобожанському проспекті. Його хочуть назвати на честь відомого українського актора, хороброго воїна Олексія Хильского, що загинув в бою на Запорізькому напрямку. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на фейсбук-сторінку міського голови Дніпра Бориса Філатова.

Олексій Хільський народився 14 листопада 1987 року у місті Кам’янське. До війни він багато знімався в кіно та популярних серіалах, серед яких: “На твоєму боці”, “Квочка”, “Кріпосна”, “Лікар Ковальчук”, “Опер за викликом”, “Загадка для Анни” та інші.

Проходив службу в 46 окремій аеромобільній бригаді ДШВ на посаді головного сержанта взводу розвідроти. Він був одним з найдосвідченіних бійців цього елітного підрозділу.

Олексій брав участь у наступі на Херсонщині, а потім боронив рідну землю у Бахмуті та Соледарі. На фронті Олексій двічі отримував поранення. Проте щоразу, перевівши дух та вилікувавшись, він повертався на найгарячіші напрямки.

«Виношу на обговорення відповідної комісії та депутатського корпусу питання перейменування нового скверу на Слобожанському проспекті на честь відомого українського актора, хороброго воїна Олексія Хильского, що загинув в Війні за Незалежність.

Памʼятаємо, що Олексій завжди був повʼязаний з нашим славетним Містом», – написав Борис Філатов.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: