Site icon Наше Місто

Куля бажань на Фестивальному причалі: як насправді потрібно загадувати бажання

Куля бажань на Фестивальному причалі - Наше Місто

Куля бажань – не тільки артоб’єкт на Фестивальному причалі дніпровської набережної, біля якого люблять фотографуватися дніпряни й гості міста, а й один із символів міста. За задумкою авторів куля символізує нашу планету. Наш фотограф Валерій Кравченко поділився унікальними світлинами цього прекрасного арт-об’єкту, зробленими у різні роки, повідомляє сайт «Наше місто».

Не всі знають, але це вже друга куля. Вперше вона з’явилася на Фестивальному причалі ще у 2005 році. У лютому 2014-го  керівник культурного центру «Русь» Валерій Бєлов розбив кулю і запропонував встановити на її місці скульптуру князя Святослава. Мешканці міста неодноразово просили відновити зелену кулю, з чим допомогли меценати та волонтери.

Не дивлячись на схожість із попередньою, вона має суттєві відмінності. Є більш міцною, її підняли  на постамент. Сама куля важить понад 6 тонн і складається із понад 6,5 тисяч унікальних деталей.

Щоб загадати бажання, тепер не потрібно як раніше писати його на кулі, потрібно просто його їй озвучити, адже вона розумна і все почує.

Проте, на жаль, далеко не всі це розуміють і продовжують записувати на ній свої побажання. Комунальним службам міста періодично доводиться їх прибирати.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version