Site icon Наше Місто

У Дніпрі перейменували понад 20 вулиць та провулків: нові назви

У Дніпрі перейменували понад 20 вулиць та провулків: нові назви

Дніпро продовжує комплексну дерусифікацію назв вулиць і провулків. Замість прив’язки до тоталітарного минулого чи країни-терористки росії, топоніми називають на честь видатних українських діячів, тих, хто не боявся говорити правду про злочини радянського режиму і хто зараз обороняє державу від окупаційних військ рф. Загалом за майже півтора року великої війни у Дніпрі дерусифікували найменування вже більше ніж 200 вулиць — включно з тими, що поповнили цей перелік під час 40-ї сесії 16 серпня, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради

«Ми далі реалізовуємо програму дерусифікації та деімперіалізації міста. Це знакова подія, і ми будемо далі рухатися у цьому напрямі», — прокоментував рішення мер Дніпра Борис Філатов.

Нові назви

Крім цього, під час засідання сесії депутати затвердили назви нових проїздів в Амур-Нижньодніпровському районі. Біля вулиці Перевозу та провулка Вітряного зʼявилася вулиця Чумаківська. У районі вулиці Казахстанської та провулка Гуртового — вулиці Млинова та Вправна.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version