Site icon Наше Місто

Цивільний шлюб у Дніпрі: як подружжю поділити нажите майно

Новини Дніпра: Як поділити нажите у цивільному шлюбі майно

В останній час у суспільстві втрачають актуальність офіційно зареєстровані відносини. Натомість все більш популярним стає цивільний шлюб. Але небажання реєструвати шлюбні відносини може призвести до виникнення проблем під час поділу майна, набутого у період відносин. У департаменті правового забезпечення розповіли, як дніпрянам, які живуть у фактичних шлюбних відносинах, поділити набуте майно, передає «Наше місто».

Відповідно до вимог ст. 74 Сімейного кодексу України, якщо жінка та чоловік проживають однією сім’єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними.

Але чоловік і жінка, які проживають у цивільному шлюбі, не повинні перебувати у будь-якому іншому шлюбі. У такому випадку поділ майна прирівнюється до поділу майна особами, які офіційно зареєстрували свій шлюб.

У суді вирішувати це питання досить складно, оскільки необхідно довести факт проживання однією сім’єю. А це не просто.

Доказами спільного проживання можуть бути:

Крім того, вам треба буде довести, що майно, яке є предметом поділу, було придбане в результаті спільної праці, тобто за рахунок спільних трудових зусиль.

Слід зазначити, що спільний відпочинок не підтверджує відносини, притаманні подружжю.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version