Skip to content

Запіканка з лаваша та фаршу: простий рецепт за 15 хвилин

Смачно, ситно, оригінально. Це про запіканку у лаваші з фаршем, рецепт якої нижче. Спробуйте – не пошкодуєте, а навпаки, готуватимете її ще не раз. До речі, з начинкою можна експериментувати. Наприклад, додати грибів чи овочів, які ви найбільше любите. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на сайт «1хвилина».

Інгредієнти

  • Лаваш – 3 листи
  • Фарш – 300 г
  • Молоко – 1 л
  • Сир твердий – 150 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування:

Беремо цибулину і чистимо її, нарізаємо не надто дрібними кубиками. Чистимо моркву, натираємо на великій тертці.У глибокій сковороді або казані розігріваємо рослинну олію і починаємо обсмажувати фарш на слабкому вогні. Ретельно перемішуємо його. Коли пройде приблизно 1-2 хвилини, додаємо солі та перцю за смаком.

Перемішавши, додаємо натерту моркву та нарізану цибулю. Гарно перемішуємо і обсмажуємо близько 3 хвилин. Додаємо томатний соус, перемішуємо і залишаємо усе тушкуватися близько 15-20 хвилин, зрідка помішуючи.

На розігріту та суху сковорідку всипаємо борошно. Постійно помішуючи, обсмажуємо його до легкого бежевого відтінку. Вливаємо 1 л молока. Ретельно перемішуємо усе вінчиком, щоб прибрати всі грудочки. Додаємо по половині чайної ложки меленого перцю і солі та знову гарно перемішуємо.Додаємо 50 г вершкового масла. Постійно помішуємо, поки масло не розтане.Продовжуючи помішувати, доводимо суміш до кипіння. Коли вона загусне, і на ній почнуть з’являтися великі бульбашки, знімаємо сковорідку з вогню.

Натираємо на великій тертці 50 г сиру. На лист для випікання викладаємо листи лавашу. Кожен лист, крім останнього, змащуємо почергово м’ясним і молочним соусом. Останній лист лавашу змащуємо молочним соусом і посипаємо натертим сиром.

Новини Дніпра: запіканка з лаваша - Наше Місто

Відправляємо страву у розігріту духовку і випікаємо при температурі 180°C протягом 30 хвилин. Дістаємо із духовки, даємо трохи охолонути – і готово!

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: