Якщо у вас залежалася і почала чорніти парочка бананів – не поспішайте їх викидати. З них можна приготувати неймовірно апетитний і дуже простий банановий кекс. До речі, чим стигліші банани, тим ароматнішою буде випічка. Що потрібно для тіста та як готувати смаколик — читайте в матеріалі “Наше місто”.
Інгредієнти:
- Банани (потрібні дуже стиглі) 4 шт
- Яйця 2 шт
- Вершкове масло 80 г
- Борошно 150 г
- Цукор 1 ст.л (можете додати більше, а можете взагалі не додавати, тому що стиглі банани дуже солодкі)
- Розпушувач 1 ч.л
- Кориця 2 ст.л
- Сіль – 1/2 ч.л
Приготування:
Два банана розім’яти виделкою, додати яйця, перемішати, додати розтоплене вершкове масло і знову перемішати.
До борошна додати цукор, розпушувач, сіль, корицю, перемішати і ввести цю суміш до бананової.
Нарізати один банан шматочками і добавити в тісто.
Викласти тісто у форму, зверху викласти нарізаний банан навпіл і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Смачного!