Skip to content

Не зможете відірватись: рецепт неймовірно смачного та пухкого бананового кексу

Софія Танченко

Новини Дніпра: Рецепт пухкого бананового кексу

Якщо у вас залежалася і почала чорніти парочка бананів – не поспішайте їх викидати. З них можна приготувати неймовірно апетитний і дуже простий банановий кекс. До речі, чим стигліші банани, тим ароматнішою буде випічка. Що потрібно для тіста та як готувати смаколик — читайте в матеріалі “Наше місто”.

Інгредієнти:

  • Банани (потрібні дуже стиглі) 4 шт
  • Яйця 2 шт
  • Вершкове масло 80 г
  • Борошно 150 г
  • Цукор 1 ст.л (можете додати більше, а можете взагалі не додавати, тому що стиглі банани дуже солодкі)
  • Розпушувач 1 ч.л
  • Кориця 2 ст.л
  • Сіль – 1/2 ч.л

Приготування:

Два банана розім’яти виделкою, додати яйця, перемішати, додати розтоплене вершкове масло і знову перемішати.

До борошна додати цукор, розпушувач, сіль, корицю, перемішати і ввести цю суміш до бананової.

Нарізати один банан шматочками і добавити в тісто.

Викласти тісто у форму, зверху викласти нарізаний банан навпіл і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Смачного!

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: