Skip to content

В Україні спростили процедуру розлучення: що варто знати дніпрянам

В Україні подружжю дозволять пред’являти позов про розірвання шлюбу під час вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини. Відповідні зміни до Сімейного кодексу 10 серпня Верховна Рада ухвалила у першому читанні. Про це пише 24 канал, повідомляє сайт  «Наше Місто».

Верховна Рада підтримала у першому читанні зміни до Сімейного кодексу. За законопроєкт №5492 проголосували 232 депутати. Зокрема, за внесення змін до статті 110 та 111 Сімейного кодексу України

У пояснювальній записці йдеться, що метою законопроєкту є «усунення перешкод у реалізації права на шлюб та права на його розірвання, що матиме наслідком в тому числі усунення порушення прав людини та випадків можливої дискримінації».

Також законопроєкт спрямований на попередження та захист осіб, які страждають від домашнього насильства.

Наразі пара не може розлучитися протягом вагітності дружини та року після народження дитини, якщо немає на це таких причин, як поведінка з ознаками кримінального правопорушення щодо партнера чи дитини. Є ще дві підстави: дитина народжена не від законного чоловіка або права на її батьківство визнали інші люди.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: