Site icon Наше Місто

Будівництво водогону «Інгулець-Південне»: які населенні пункти Дніпропетровської області першими отримають воду

На Дніпропетровщині триває будівництво водогону «Інгулець-Південне». Коли мешканці населених пунктів, які залишилися без води внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, отримають воду. Про це в ефірі телеканалу «Відкритий» розповів начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев, пише «Наше Місто».

За його словами, лише в Кривому Розі мешкає понад 600 тисяч людей, не враховуючи населення прилеглих населених пунктів. Приблизно 400 тисяч метрів кубічних води необхідно для того, щоб наповнити Південне водосховище.

«В напрямку Нікополя є потреба – 150 тисяч кубічних метрів води. Це Покров, Марганець, Нікополь і інші невеликі міста, що знаходяться поруч. Вони також будуть отримувати воду. Пробний пуск зробимо в Криворізькому напрямку – 100 тисяч кубічних метрів води. Одна ланка вже запрацює, а в нас їх чотири. 25 серпня плануємо провести випробування цієї ділянки», – повідомив  Олександр Коломійцев.

Начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області запевнив, що вода буде доходити до Південного водосховища. Тож всі міста, які отримували воду з нього, будуть з водопостачанням. Додатково відбувається коригування проекту. Мова йде про Зеленодольське водосховище, яке також буде наповнюватись з цього каналу.

«Вода по Нікопольському напрямку з’явиться у вересні. Але треба ставитись з розумінням. Є декілька складнощів. Перша – труби, немає такої кількості в такому об’ємі. Стосовно насосів – таке ж питання. Нам потрібно їх дуже багато, а виробники не можуть нам їх надати у такій кількості. Багато країн задіяно, які запропонували допомогу в прискоренні виготовлення цих насосів. Цей амбітний проект ми повинні закінчити», – резюмував Олександр Коломійцев.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version