Site icon Наше Місто

ТОП найпопулярніших професій в Україні: кого шукають роботодавці

Зазвичай роботодавці активно шукають працівників різних робітничих професій та осіб, які мають досвід у сфері торгівлі та послуг. Про це пише «Наше місто» з посиланням на УНН.

Найбільша кількість вакансій пропонується для таких категорій працівників:

Служба зайнятості наголошує, що однією з важливих проблем є дисбаланс між професійною підготовкою працівників та потребами роботодавців, а також окремі розходження між попитом та пропозицією на ринку праці. Вже наразі спостерігається недостача кадрів у деяких професіях, що означає, що кількість відкритих вакансій перевищує кількість зареєстрованих безробітних. Зокрема, це стосується професій, таких як лікар загальної практики, лікар-терапевт, електромонтер та інші.

Також помітно змінилася структура зареєстрованих безробітних за різними категоріями.

Станом на 1 серпня 2023 року в Державній службі зайнятості було зареєстровано 112 тисяч осіб без роботи, тоді як кількість доступних вакансій становила майже 60 тисяч. Отже, загалом в країні на одну вільну робочу посаду припадає в середньому 2 претенденти. Зрівнюючи з аналогічним періодом минулого року, коли на одну вакансію припадало 12 осіб, і початком 2023 року, коли ця цифра становила 9 осіб, можна відзначити значний ріст конкуренції на ринку праці.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version