Skip to content

Скільки заплатять: в Україні запустили онлайн-калькулятор для власників знищеного війною житла

В Україні запустили онлайн-калькулятор, з допомогою якого можна розрахувати суму компенсації за житло, знищене під час війни. Тут врахували декілька параметрів. Про деталі розрахунків пише сайт «Наше Місто» з посиланням на РБК-Україна.

Волонтерський проєкт «Поверни своє» запустив дуже зручний калькулятор для власників зруйнованого житла. На сайті необхідно ввести параметри й калькулятор сам видасть суму компенсації, яку ви можете отримати.

Спочатку вам потрібно вибрати тип зруйнованої нерухомості – квартира чи приватний будинок. Далі потрібно вказати основні параметри нерухомості: регіон, площа житла, період будівництва, кількість кімнат. І останній крок – ознайомитися з розрахунком суми компенсації.

Як отримати житловий сертифікат через Дію

  • потрібно бути єдиним власником житла.
  • зареєструвати майно у Держреєстрі прав, якщо воно не зареєстроване.
  • мати нерухомість на підконтрольній Україні території.
  • повідомити про пошкоджене майно у «Дії».
  • подати заяву про «єВідновлення» у додатку.

Після цього спеціальна комісія огляне об’єкт та визначить суму компенсації. Далі буде видано сертифікат для купівлі житла, з яким слід звернутися до ЦНАПу або до нотаріуса та відмовитися від прав на зруйноване житло. Знищена нерухомість буде замінена на нову, на яку ви отримаєте право власності.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: