Site icon Наше Місто

Пенсію можуть скасувати: хто з українців має пройти перевірку до 31 грудня

Новини Дніпра: За що позбавляють пенсії

Аби і надалі отримувати пенсію та соціальну допомогу, українці мають пройти ідентифікацію особи. Якщо вони не встигнуть це зробити, їхні виплати анулюються автоматично. Подробиці повідомляє «Наше Місто» з посиланням на сайт «На пенсії».

Це стосується громадян, які стали переселенцями до 24 лютого 2022 року. Спочатку Кабмін пропонував запровадити обов’язкову перевірку до 1 вересня, але уряд вирішив продовжити період ідентифікації до 31 грудня поточного року. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

У Кабміні встановили, що до кінця року органи Пенсійного фонду України та соціального захисту населення не можуть припиняти виплати на підставах, передбачених порядком виплати пенсій та допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженою постановою №1596 від 30 серпня 1999 року, та постановою уряду №637 про соцвиплати ВПО від 5 листопада 2014 року року.

У свою чергу, Ощадбанк не зможе припиняти видаткові операції за поточними рахунками на адресу отримувачів пенсійних та соціальних виплат, взятих на облік як ВПО до запровадження військового стану в Україні та щодо яких до кінця 2023 року проводиться фізична ідентифікація.

Також Кабмін розширив способи проходження ідентифікації, зокрема, передбачив можливість її проходження з використанням відеоконференцзв’язку (під час сеансу якого будуть пред’являтися документи, що посвідчують особу) та у дипломатичному представництві чи консульській установі (для осіб, які перебувають за кордоном).

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version