Skip to content

Загинув за 8 днів до весілля: історія родини з Дніпра, у якої війна відібрала найдорожчу людину

Дарина Сухоніс

Новини Дніпра: Історія родини загиблого бійця з Дніпра

Анастасія та Кирило були разом 5 років. В них народився син. Після загибелі близького друга під час повномасштабного вторгнення, Кирило вирішив піти служити, адже вже мав досвід. Вони мріяли про весілля, але не встигли. Сьогодні Настя живе для свого сина Артема і мріє, аби подвиг і історію її коханого знали і не забули, пише “Наше місто”.

Вони познайомились з Кирилом, коли їй було 13. Стали парою, коли їй виповнилось 18. Настя згадує, що іноді було важко, але вони всього досягали самотужки.

Життя було непростим. Настя втратила першу дитину, а потім народився Артем. Кирило мріям про донечку, але, на жаль, не склалось.

Він загинув 20 вересня минулого року. За вісім днів до дня, коли вони з Анастасією хотіли одружитись.

“Ми були в Чехії, коли він зателефонував і сказав, що не може не піти. У загиблого друга було двоє дітей і дружина. Йому було їх дуже шкода”, – розповідає Анастасія.

Кирило служив в 40 бригаді ЗСУ. Настя згадує, що категорично не хотіла з сином їхати за кордон. Але для коханого так було спокійніше. 

Загинув він у вересні на Харківщині. Настя пам’ятає, як напередодні у Дніпрі, коли він ненадовго приїхав, Кирило ніби відчував наближення біди.

“Я вночі прокинулася,  а його немає. Він сидів на кухні і плакав. Я спитала, що сталось. Кирило сказав, що йому наснився сон, ніби він помер. Казав також, що на цей раз йому страшно їхати. Хоча до цього, скільки  він не приїжджав, такого не було. В нього була машина, завжди говорив, що вона його врятує”, – пригадує Настя.

Останній раз дівчина розмовляла з коханим 19 вересня. Про загибель Кирила їй повідомив його побратим.

Для Насті він був і є коханим чоловіком. Те, що юридично вони не встигли це оформити, для почуттів не грає жодної ролі. Але грає для держави. Бо Настя не є офіційною дружиною – а це означає, що жодних виплат вона не отримає. Як і не отримує допомоги від держави сьогодні

Весілля в пари було заплановано на 28 вересня.

“Він хотів гарне весілля, щоб були гості. А я казала, що мені не принципово, можу і в джинсах. 8 вересня ми поговорили, він обіцяв домовитись з командиром, щоб відпустили. Нас в РАЦСі записали на 28 число. З Чехії я привезла йому запонки, костюм під замовлення. Все це в труну і поклала”, – зі сльозами на очах розповідає Настя.

В момент запису цих слів під час інтерв’ю на телефоні Кирила прийшло оповіщення. Настя продовжує заряджати його телефон, який вцілів під час аварії. Сьогодні дівчина збирає документи, аби в майбутньому син отримував пенсію батька. Настя втратила роботу, коли почались блекаути. Роботодавець надав перевагу співробітниці, яка працює з-за кордону – там світло є завжди.  У Дніпрі вона сама –мама з вітчимом живуть давно за кордоном.  А рідний батько сказав, що не готовий до такої відповідальності, як донька та онук. Сьогодні Настя підробляє в клінінговій компанії, адже за орендовану квартиру треба платити.

Насті сьогодні допомагає “Благодійний Фонд Діти Героїв”.

А ще вона каже, що якби не син, то вже б служила – медиком чи снайпером, бо вміє гарно стріляти. Але Настя зважилась на дуже серйозний крок, аби купити квартиру. Вона буде сурогатною матір’ю для пари з Канади.

Вона зворушливо зберігає його речі для сина – одяг, гаманець, ремінь. З собою Кирило у внутрішній кишені возив їхнє фото та гіпсовий зліпок ніжки сина. Після аварії ці речі збереглись. А ще тут є прикраси, які подарувала їй чеська родина на майбутнє весілля з Кирилом.

Настя каже відверто – психологи не допомагають. І живе вона сьогодні тільки для і заради сина. І зізнається, що в свої 23 відчуває себе на 10 років старшою і втомленою від всього, через що довелось пройти.

Вона зважилась розказати свою історію, аби пам’ять про Кирила жила. 

Аби якомога більше людей розуміли якою страшною ціною сьогодні Україна платить за мирне життя міст. За ранок, коли інші діти бачать своїх батьків. За життя кожного, хто сьогодні в Україні…

Програми та проєкти БФ «Діти Героїв» базуються на індивідуальному підході до кожної дитини з метою забезпечення її унікальних потреб.

Підтримаймо наших дітей! Разом до перемоги!

Офіційний сайт фонду: https://childrenheroes.org/

Facebook https://www.facebook.com/ChildrenofHeroes

Instagram https://www.instagram.com/children.heroes/

Категорія: Важливо, Відео, Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: