Skip to content

До 25 тисяч гривень: в Україні хочуть штрафувати за прослуховування російської музики

В Україні хочуть ввести штрафи за прослуховування у громадських місцях музики країни-терориста. Можливі зміни пов’язані з відмовою від російських продуктів та підтримкою національних надбань у цій сфері. Про це йдеться в законопроєкті №9547, передає «Наше Місто».

19 червня 2022 року в Україні було прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора».

«Такі продукти часто по своїй суті були інформаційними спецопераціями, спрямованими на послаблення нашої держави. Саме тому слід вживати дієвих заходів щодо обмеження музичного продукту держави-агресора на території України», – йдеться в пояснювальній записці.

Відповідно до статті 15 Закону України «Про культуру» заборонено також публічно виконувати фонограми, відеограми та показувати музичні кліпи, участь в яких беруть громадяни рф.

Таким чином за публічне виконання, показ, демонстрацію, сповіщення у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їхніх елементів, інших творів, розповсюдження яких заборонено, можна отримати штраф.

  • від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 5 100 до 8 500 гривень
  • за повторне порушення від 1 000 до однієї 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 17 000 до 25 500 гривень.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: