Якщо хочете себе побалувати смачненьким, але до ресторану швидкого харчування йти далеко, або просто ліньки, пропонуємо приготувати соковиту курочку в незвичайній і дуже хрусткій паніровці. Смак не зможете відрізнити від курочки з KFC, передає «Наше місто».
Інгредієнти:
- Куряче філе – 2 шт.
- Кукурудзяні пластівці – 150-200 г (бажано без цукру)
- Борошно – 100 г
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сушений часник – 1 ч. л.
- Перець мелений червоний – 1/4 ч. л.
- Рослинна олія для смаження
Соус:
- Сметана 20% – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кріп – пара гілочок
- Цибуля зелена – гілочка
- Гірчиця – 1/2 ч. л.
- Пармезан – 20 г
Приготування:
Куряче філе промити, просушити, обрізати все зайве і нарізати на невеликі шматочки.
Яйце змішати із сіллю, часником і меленим перцем. Кукурудзяні пластівці подрібнити в блендері або за допомогою пакета та качалки.
Обваляти курку спочатку в борошні.
Потім опустити в яєчну суміш.
Далі обваляти в подрібнених кукурудзяних пластівцях. Підготувати так усю курку.
Рослинну олію рафіновану налити в невелику глибоку каструлю. Олії має бути багато, щоб вона повністю покривала курку.
Добре розігріти олію, зменшити вогонь до середнього.
Акуратно опустити курку і смажити на середньому вогні до рум’яності близько 10 хвилин.
Курку краще смажити частинами, щоб вона рівномірно просмажувалася, і періодично перевертати.
Викласти курку на серветки, щоб увібралася зайва олія.
Для соусу змішати сметану, сіль, гірчицю та подрібнену зелень. Натерти пармезан.
Подавати курочку з соусом.
Смачного!