Якщо часу обмаль, але хочеться порадувати близьких смачними пиріжечками, стане у нагоді рецепт лінивих господинь. Особливість таких пиріжків у тому, що вони готуються швидко і з простих продуктів, а виходять апетитними та смачними. Тісто заливне, без замішування та використання дріжджів. Детальніше – в матеріалі сайту«Наше Місто».
Інгредієнти:
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Капуста – 0,5 кг
- Кефір – 300 мл
- Яйце – 1 шт
- Сода – 0,5 чайної ложки
- Борошно – 270 гр
- Сіль та молотий перець
Приготування
Потрібно нашинкувати капусту та нарізати почищену ріпчасту цибулю.
Далі розігрійте на пательні рослинну олію та покладіть туди порізану цибулю.
Обсмажте цибулю до прозорості, а потім покладіть до неї нашинковану капусту. Все, помішуючи, смажте до готовності: капуста повинна стати коричневого кольору.
Після того капусту з цибулею зніміть з вогню та дайте їй час на охолоджування, а самі займіться тістом.
Візьміть кефір та перелийте його у зручну миску.
Додайте до нього яйце, соду сіль та перець. Все між собою добре перемішайте.
Тоді починайте поступово вводити туди просіяне борошно та допомогою кухарського вінчика все добре перемішайте, щоб не було ніяких грудок.
Тісто повинно мати консистенцію таку, як на оладки.
Тоді до нього викладіть смажені капусту та цибулю.
Знову все ретельно перемішайте.
Тепер, коли в вас готова потрібна суміш, налийте на чисту пательню рослинної олії. Розігрійте її та починайте набирати столовою ложкою пиріжково-оладкову масу й викладати її на пательню.
Обсмажуйте такі капустяні пиріжки-оладки з обох сторін до золотистого кольору.
Після того, як процес смаження закінчиться, викладіть їх на блюдо, застелене кухарським паперовим рушником для того, щоб видалити зайву олію.
Подавайте ці пиріжки-лінивці гарячими зі сметаною, майонезом, кетчупом. Втім, вони також залишаться смачними й в охолодженому стані.