Skip to content

Розповіді медиків, волонтерів та комунальників: у Дніпрі презентували проєкт «Голос війни»

Історії від медиків, волонтерів, водіїв, комунальників та інших про повномасштабне вторгнення рф можна дізнатись в Музеї історії Дніпра. Там презентували проєкт «Голос війни». Головна мета – формування унікального архіву історичних свідчень про події російсько-української війни. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на міську владу.

«Проєкт являє собою соціальні відеоролики, кожен триває хвилину. Сьогодні ми презентуємо три відео, вони були зняті телеканалом «ДніпроTV» та транслюються в етері цього каналу. Впродовж серпня глядачі побачать ще 8 подібних відеороликів. Окрім етеру «ДніпроTV», їх можна буде побачити  в соціальних мережах департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради», – розповіла Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР.

Одним з героїв проєкту «Голос війни» став комунальник Олег Рибка. Чоловік працював на місці влучання в перші години після прильоту.

«Найскладніше бачити людей, які наслідки удару відчули на собі, важко забути їхні обличчя.  Під час роботи абстрагуєшся, не думаєш про страх, що може знову прилетіти, просто намагаєшся зробити свою роботу якомога якісніше», – зазначив комунальник.

«Голос війни» намагається максимально масштабно закарбувати історичний досвід українців. Серед героїв проєкту – учасники бойових дій, які пережили полон, волонтери, люди з тимчасово окупованої території, мешканці українських міст, які переживали блекаут, чули ракетні обстріли тощо.

«Цей проєкт є частиною всесвітньої практики oral history, коли через людину, її досвід, свідчення вивчається історія. Ми як історики повинні збирати матеріал, через який буде вивчатися історія, зокрема і нашого міста. Одна складова це офіційні документи, рішення органів місцевого самоврядування, інше – це враження звичайних людей. Проєкт «Голос війни» загальноукраїнський, втім регіональний акцент буде зроблено на Дніпровському регіоні і його жителях», – підсумував Дмитро Каюк, історик, військовослужбовець ТрО Дніпра.

Категорія: Афіша, Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: