Skip to content

Достатньо жменьки в день: учені назвали диво-ягоду, яка покращує роботу мозку

Ксенія Куземко

Достатньо жменьки в день: учені назвали диво-ягоду, яка покращує роботу мозку

Останнє дослідження довело, що включення цієї ягоди до свого щоденного раціону може значно поліпшити функції мозку та сприяти зниженню артеріального тиску. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на видання Express.

Доктор Ширін Гушманд та її колеги провели клінічне дослідження за участю 25 здорових людей похилого віку (60-70 років). Протягом восьми тижнів учасники експерименту щодня споживали 26 грамів ліофілізованого порошку полуниці, що еквівалентно 2 порціям свіжої ягоди. Після цього було період виведення тривалістю 4 тижні, під час якого учасники не приймали добавку. Після періоду виведення вони знову розпочали приймати порошок протягом 8 тижнів.

Під час цього періоду учасників вимірювали когнітивну продуктивність, кардіометаболічний стан, окружність талії та артеріальний тиск.

Отримані результати були вражаючими: ті, хто споживав полуницю, наприкінці восьмитижневого періоду виявили на 5,2% більшу швидкість оброблення когнітивних функцій. Крім того, систолічний артеріальний тиск покращився на 3,6%.

Доктор Гушманд зауважила, що попередні дослідження вже підтверджували корисні властивості полуниці для здоров’я серцево-судинної системи в різних популяціях, тому новий експеримент додатково підтвердив ці висновки.

Медики впевнені, що проста зміна дієти, наприклад, додавання полуниці до щоденного раціону, може значно покращити здоров’я осіб похилого віку.

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: