Skip to content

Як у Дніпрі тривають ремонти садочків та облаштування укриттів

Сьогодні чергова по місту Ксенія Сушко заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів перевірила, як облаштовано найпростіші укриття. Також директорка департаменту гуманітарної політики проконтролювала виконання рішення про змішану форму навчання відповідно до Рішення Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України. Про це повідомляє сайт «Наше Місто»  з посиланням на міську владу.

Як стало відомо, в школі № 121 будуть навчатися учні зі шкіл № 29 та 118, а учні гімназії №3 – будуть переходити до укриття.

Облаштування найпростіших укриттів здійснюється відповідно до Вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 09.07.2018 № 579.

Основні вимоги:

Місце розташування найпростішого укриття позначається за допомогою таблички. Для кращого орієнтування мають бути покажчики руху до укриттів та в укриттях. Біля входу облаштовується місце для чергового, ним ведеться облік відвідувачів укриття. В укритті мають бути місця для сидіння, туалетні кімнати, вентиляція, медикаменти для надання невідкладної долікарської допомоги, шанцевий інструмент, вогнегасники, питна та технічна вода. Крім того, має бути додаткове аварійне освітлення (або у електромережі, або ліхтарі).

Також чергова перевірила хід ремонтних робіт у ЗДО №160 там є 2 укриття, де ремонтні роботи вже завершуються, встановлено автоматичну пожежну сигналізацію, закуплено вогнегасники.

Понад 80 садочків обрано за технічними можливостями для облаштування укриттів. У 33-х садочках Дніпра поточні роботи з ремонту на завершальному етапі.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: