Skip to content

25 тижнів гестації та вага 800 грам: у Дніпрі врятували малюка з вродженим грибковим сепсисом

В Дніпрі в Центрі матері та дитини ім. Руднєва є відділення інтенсивної терапії новонароджених. Медики, що там працюють, мають неабиякий досвід у виходжуванні недоношених дітей з екстремально низькою масою тіла. Як приклад успішного застосування сучасних досягнень у щоденній практиці цього відділення, фахівці Центру розповіли про випадок лікування хлопчика з тяжкими ускладненнями та сильною жагою до життя. Подробиці – у матеріалі сайту «Наше Місто».

«Виходжування у наш час дітей з екстремально низькою масою тіла не є вже такою великою проблемою, як наприклад 10-15 років тому. Але вилікувати недоношену дитину з вродженим грибковим сепсисом (підтвердженим бактеріологічними дослідженнями), народжену у віці 25 тижнів гестації, вдається далеко не кожному шпиталю навіть в економічно розвинених країнах», – відзначили в Центрі матері та дитини.

Для майбутніх батьків це була довгоочікувана вагітність, передчасні пологи, 25 тижнів гестації, вага дитини – 800 грам.

«З першого бактеріологічного дослідження неочікувано, та однак все пояснюючи, була виділена з крові та мокротиння Candida albicans, що тоді для такої незрілої дитини звучало майже як вирок. Далі був тривалий час перебування на ШВЛ, тритижневий курс антимікотичних препаратів, багаторазові гемотранфузії, антибактеріальна терапія», – пригадують лікарі процес порятунку маленького пацієнта.

І ось довгоочікуваний результат – здорова дитина на руках своїх батьків. Вони, як і співробітники лікарні, вірили в нього, допомагали як батьки, передаючи своєму немовляті свою впевненість в одужанні.

Завдяки наполегливим зусиллям колективу лікарні та родини, ми маємо ще одного здорового випускника відділення інтенсивної терапії новонароджених! Рости здоровим, малюк!

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: