Skip to content

Європейска, Героїв Крут, Радісна: у Нікополі перейменували 48 вулиць

У Нікополі триває процес дерусифікації топонімів. Так, згідно рішення сесії Нікопольської міськради, було перейменовано 48 вулиць та провулків. Про це повідомляє Nikopolnews, пише «Наше Місто».

Назви 48 вулиць, які пройшли процедуру громадського обговорення, з урахуванням громадської думки було винесено  на розгляд сесії міської ради.

Робочою групою запропоновано перейменувати вулицю 8 лютого на вулицю Ольги Кобилянської. Мешканці вулиці запропонували перейменувати її на вулицю Незламності. В проекті рішення вказана назва вулиці – Незламності.

Робочою групою запропоновано перейменувати вулицю Мініна на вулицю Квітки Цісик. Мешканці кварталу ( 29 підписів) запропонували назвати її вулицею Єдності. В проекті рішення вказана назва вулиці – Єдності.

На громадське обговорення виносилась пропозиція щодо перейменування вулиці Робкоопівської на вулицю Деснянська. Від мешканців вулиці надійшло колективне звернення (114 підписів та 25 індивідуальних звернень) щодо перейменування вулиці Робкоопівської на честь Юрія Чебанного, який там народився і проживав. Юрій Чебанний з 2016 року брав участь в АТО, воював за нашу державу на Донецькому напрямку, мужньо захищаючи незалежність та територіальну цілісність України від російських загарбників. Загинув 2 березня 2023 року. В проекті рішення вказана назва вулиці – Юрія Чебанного.

Робочою групою запропоновано перейменувати вулицю Суворова на вулицю Володимира Жаботинського. Мешканці вулиці (13 підписів) запропонували перейменувати її на Радісну. В проекті рішення вказана назва вулиці – Радісна.

Всі інші назви запропонованих вулиць співпадають з пропозиціями робочої групи та мешканців.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: