Site icon Наше Місто

Шу Пуер – сучасний чорний чай із давньою історією

Шу Пуер – сучасний чорний чай із давньою історією

Пуер – той самий чай, що часто порівнюють з коньяком, адже цей напій має дозріти, щоб досягти піку форми. Найкращім вважається чай 10-15-річної витримки, а 25-30-річні млинці пресованого пуеру – об’єкт полювання колекціонерів і дуже дорогий продукт. Але в чайній родині є Шу пуер – доступна альтернатива класичному пуеру.

Шу пуер чи чорний чай?

Шу Пуер нагадує чорний чай, адже в нього листя дуже темне, настій темно-червоний, смак насичений та глибокий. Річ у тім, що Шу виготовляється за особливою технологію прискореної ферментації, коли листя піддають інтенсивному окисленню і пуер готовий вже протягом 45 діб, не треба чекати роками. Шу – відносно молодий різновид пуерів: технологію розробили та вперше застосували в 70-х роках минулого століття в китайській провінції Юньнань.

Особливості Шу пуерів

На відміну від десятків традиційних чорних чаїв (в Китаї їх називають червоними), що можна купити на сайті https://newtea.ua/uk/chay/chernyy-chay, Шу пуер виготовляється за технологією прискореної ферментації, тому законно належить до родини пуерів.

Як відрізнити Шу пуер від інших видів та сортів чаю:

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version