Site icon Наше Місто

На Дніпропетровщині у двох дітей виявили кліщовий бореліоз

Двоє хлопчиків 6 та 7 років у місті Кривий Ріг захворіли на хворобу Лайма. В одному випадку дитину кліщ укусив під час перебування у Польщі, а в іншому – це сталося у Софіївці. Сліди від членистоногих у обох хлопчиків були знайдені у схожих місцях – на потилиці та за вухом. Інформацію про це надала дитяча інфекціоністка Світлана Куніцина на своїй фейсбук-сторінці, пише «Наше місто».

За даними фахівчині, кліщі були видалені у дітей, проте подальших необхідних заходів не здійснили. Однак, насправді їх потрібно було дослідити, а самим постраждалим провести профілактичну антибактеріальну терапію. Після проходження півтора місяці після укусів, у хлопчиків з’явилися характерні для хвороби Лайма кільцеподібні еритеми на шкірі.

«Якщо дітям в перші 72 години, тобто три доби після укусу кліща, був би призначений прийом антибіотика, то 80% що діти би не захворіли. Друзі, я вас прошу – будьте уважнішими, особливо по відношенню до ваших діточок!», – зазначила Світлана Куніцина.

В Україні кожен третій кліщ може бути носієм хвороби Лайма. Захворювання не тільки впливає на шкіру, але також може пошкодити нервову систему, опорно-руховий апарат та серце.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version