Site icon Наше Місто

Людина – легенда: у Дніпрі пішов з життя багаторічний головний диригент оперного театру

Новини Дніпра: Помер диригент Володимир Гаркуша

У Дніпрі пішов з життя багаторічний головний диригент Дніпропетровського академічного театру опери та балету, Народний артист України Володимир Гаркуша, передає «Наше місто» з посиланням на прес-службу театру.

У серпні 1990 року він почав працювати в театрі на посаді диригента, а в січні 1994 року його було призначено головним диригентом театру.

Він був засновником багаторічного фестивалю для талановитої молоді «Молодь розправляє крила». Під його керівництвом були поставлені вистави: «Принцеса Турандот», «Джанні Скіккі», «Сестра Анжеліка», «Набукко», «Отелло», «Карміна Бурана», «Травіата», «Тоска», «Лісова пісня», «Білосніжка та семеро гномів», «Дама з камеліями», «Директор театру», «Піратський трикутник», «Норма», «Даремна обережність» та інш.

Він багато гастролював в Італії, Іспанії, Франції та Великобританії. У статусі запрошеного гостя неодноразово диригував оперно-балетними виставами за кордоном, а також в містах України: Києві, Одесі, Донецьку, Львові, Харкові, Маріуполі та Луганську.

Щирі співчуття рідним, близьким та колегам легендарної людини!

Прощання відбудеться завтра, 27 липня о 12.00, в фойє театру.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version