Site icon Наше Місто

ДніпроГЕС у зоні ризику: обміління Дніпра сягнуло критичного рівня

Підрив росіянами об’єктів Каховської ГЕС призвів до обміління Дніпра в районі Дніпровської Гідроелектростанції, яка знаходиться в районі Запоріжжя. Станом на 24 липня середній рівень нижнього б’єфу біля греблі ДніпроГЕС становив 12,05 м БС. Про це повідомляє «Укргідроенерго» у Telegram, пише «Наше Місто».

«Щоб Дніпровська гідроелектростанція могла повноцінно працювати, рівень води не повинен опускатися нижче за 12-12,5 м. Таким чином, показник уже критичний», – йдеться в повідомленні Укргідроенерго.

Укргідроенерго разом з проєктним інститутом шукають відповідні проєкті рішення, щоб станція могла працювати на повну потужність, аби забезпечувати енергосистему балансуючими потужностями.

«Гідроелектростанції компанії комплексно готуються до проходження складного осінньо-зимового періоду 2023-2024. На станціях проводяться планові ремонтні роботи та реконструкція гідроенергетичного обладнання з врахуванням безпекових питань», – повідомляє Укргідроенерго.

Реалізація проєкту відбудови Каховської ГЕС буде проводитись виключно після проведення всіх необхідних експертиз та детальних досліджень пошкоджень станції внаслідок підриву будівлі росіянами.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version