Skip to content

Фірма Сліпер поставила у Дніпро партію піжам для наших захисників

Фірма Сліпер поставила у Дніпро партію піжам для наших захисників

Сьогодні у воєнний шпиталь у  Дніпрі надійшла перша партія готових піжам від української фірми «Сліпер» та засновника Благодійного фонду SLEEPER FOUNDATION.

Піжами  дуже сподобались нашим захисникам. Під час примірки вони навіть жартували, що почувають себе подіумними моделями. А недарма так казали – у продукцію бренду «Sleeper» вдягається Європа та медійні «зірки», а зараз –  і наши воїни, бо для українців вони ті самі зірки, що дають світло для країни.

Як ви знаєте, потреби шпиталів через активні військові дії в Україні зростають в сотні разів. І це не тільки медичні препарати чи обладнання. Це й одяг для поранених. Як й у 2014 році шпиталі дуже заповнені військовими, які отримали травми різних ступенів тяжкості.

“Коли пораненого привозять у лікарню, то з нього зрізають (так, не знімають, а зрізають) весь брудний та окривавлений одяг. Після операцій для подальшого лікування пацієнтів шпиталя треба повністю вдягати”, – розповідають медики у шпиталі.

Але одяг повинен бути особливим. По-перше, зручним, щоб була змога його вдягати та знімати пораненим з обмеженим рухом. По-друге, з тканини, приємної на дотик, бо коли операційні шви затягуються, то дуже  боляче, якщо одяг «чіпляється». По-третє, тканина повинна добре пратися та зберігати форму. Тому надходження одягу для перебування у медичному закладі дуже вчасно.

Така допомога від українського виробника не одноразова, у планах ще виготовлення та відправка партій одягу в інші  шпиталі.

Започаткована допомога шпиталям у травні 2023 року. Відтоді бренд Sleeper та БФ SLEEPER FOUNDATION представив першу гуманітарну ініціативу з виробництва одягу для реабілітації – Червоний Шов (Red Seam). Проєкт присвячений створенню одягу для жінок, які проходять реабілітацію у військових госпіталях по всій Україні.

Автор Ірина Ожегова

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: