
Не хочете довго возитися на кухні, а чогось солоденького давно не було на столі? Пропонуємо вам приготувати маково-лимонний кекс. Вам не доведеться вимазувати руки вимішуючи тісто, а на випікання витратите близько 40 хв. Які інгредієнти потрібні та як готувати цей смаколик – читайте у матеріалі “Наше місто“.

Інгредієнти
- борошно – 230 г.
- цукор – 200 г.
- розпушувач – 2 ч.л.
- яйця – 3 шт.
- сметана – 250 мл.
- вершкове масло – 125 мл.
- цедра одного лимона
- сік з половинки лимона
- мак – 50 г.
Приготування
В миску розбиваємо яйця та додаємо до них половину кількості цукру, сметану та добре перемішуємо.
Натираємо цедру лимона та вичавлюємо сік, перемішуємо і додаємо розтоплене вершкове масло.. Перемішуємо.
До борошна додаємо розпушувач, залишок цукру та мак. Перемішуємо.
Суху суміш поступово всипаємо у миску постійно перемішуючи. Повинно вийти однорідне тісто. За консистенцією схоже на дуже густу сметану.

Деко змащуємо вершковим масло і посипаємо мукою чи манною крупою. Вливаємо тісто і рівномірно розміщуємо його по посудині.
Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хв. Готовність перевірти дерев’яною паличкою.

Смачного!