Пісочна основа, ніжна сирна начинка і повітряна меренга – торт “Сльози ангела” своєю незвичайною назвою зобов’язаний крапелькам, які з’являються на його поверхні після приготування. Рецепт розкажуть кореспонденти сайту “Наше місто” з посиланням на УНІАН.
Інгредієнти
Пісочне тісто:
- борошно – 110 г;
- вершкове масло (82%, холодне ) – 70 г;
- жовток – 1 шт.;
- цукор – 40 г;
- сіль – дрібка.
Сирний шар:
- сир – 400 г;
- жовтки – 2 шт.;
- цукор – 60-100 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- сметана 20% – 100 г;
- манка – 1 ст. л.
Меренга:
- білки – 3 шт.;
- цукор – 2 ст. л.;
- ванільний цукор – 1 ч. л.;
- сіль – дрібка.
Приготування
Для пісочного тіста змішайте борошно, сіль. Натріть масло в сухі інгредієнти, вмочуючи його в борошно. Змішайте цукор з жовтком і додайте до масла з борошном, замісіть тісто. Розкачайте його між двома листами пергаменту у круг і покладіть в холодильник на 10 хвилин. Дістаньте тісто з холодильника, зніміть пергамент і викладіть у форму, формуючи бортики. Поставте в морозилку на 10 хвилин.
Для сирної начинки перетріть блендером сир, сметану, цукор і ванільний цукор. Додайте манку і жовтки і перемішайте до однорідної маси. Вилийте начинку на основу і поставте випікатися в розігріту до 180°C на 30-35 хвилин.
Для меренги збийте білки з сіллю і цукром до стійких піків. Викладіть на сирний шар, формуючи ложкою будь-який рельєф, і випікайте ще 10 хвилин при 160°С. Дістаньте форму з тортом і накрийте зверху великою мискою або каструлею, залиште до повного охолодження. Зніміть миску або каструлю – на торті з’являться чарівні крапельки. Акуратно зніміть форму з торта.