Skip to content

Тане в роті: рецепт неймовірного десерту “Сльози ангела”

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Десерт Сльози ангела рецепт

Пісочна основа, ніжна сирна начинка і повітряна меренга – торт “Сльози ангела” своєю незвичайною назвою зобов’язаний крапелькам, які з’являються на його поверхні після приготування. Рецепт розкажуть кореспонденти сайту “Наше місто” з посиланням на УНІАН.

Інгредієнти

Пісочне тісто:

  • борошно – 110 г;
  • вершкове масло (82%, холодне ) – 70 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • цукор – 40 г;
  • сіль – дрібка.

Сирний шар:

  • сир – 400 г;
  • жовтки – 2 шт.;
  • цукор – 60-100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сметана 20% – 100 г;
  • манка – 1 ст. л.

Меренга:

  • білки – 3 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – дрібка.

Приготування

Для пісочного тіста змішайте борошно, сіль. Натріть масло в сухі інгредієнти, вмочуючи його в борошно. Змішайте цукор з жовтком і додайте до масла з борошном, замісіть тісто. Розкачайте його між двома листами пергаменту у круг і покладіть в холодильник на 10 хвилин. Дістаньте тісто з холодильника, зніміть пергамент і викладіть у форму, формуючи бортики. Поставте в морозилку на 10 хвилин.

Для сирної начинки перетріть блендером сир, сметану, цукор і ванільний цукор. Додайте манку і жовтки і перемішайте до однорідної маси. Вилийте начинку на основу і поставте випікатися в розігріту до 180°C на 30-35 хвилин.

Для меренги збийте білки з сіллю і цукром до стійких піків. Викладіть на сирний шар, формуючи ложкою будь-який рельєф, і випікайте ще 10 хвилин при 160°С. Дістаньте форму з тортом і накрийте зверху великою мискою або каструлею, залиште до повного охолодження. Зніміть миску або каструлю – на торті з’являться чарівні крапельки. Акуратно зніміть форму з торта.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: