Skip to content

Смак дитинства: готуємо ідеальний «Сметанник» за простим рецептом

Простіше ніж “Сметанник” не готується жоден кондитерський виріб. І тим не менш, смак у цього десерту дуже привабливий. Якщо ви не хочете робити торт з коржів, можна їх просто порізати і подати як невеликі бісквіти, повідомляє «Наше Місто».

Інгредієнти:

  • Сметана – 600 г. (250 грам – для тіста, 350 грам – для крему)
  • Цукор – 2 склянки (1 склянка для тіста, 1 склянка для крему)
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сода – 2/3 чайних ложки
  • Яйця – 3 шт.
  • Ванільний цукор – 0,5 чайних ложки

Приготування:

Збиваємо яйця із цукром до розчинення.

Додаємо сметану, соду, ванілін і борошно і добре розмішуємо, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.

Змащуємо форму олією і виливаємо в неї тісто.

Відправляємо в духовку випікатися за температури 200 градусів. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Для крему збиваємо сметану із цукром.

Готовий сметанник розрізаємо на коржі та промазуємо кремом.

Верх прикрашаємо крихтою з печива, тертим шоколадом, фруктами – як підкаже ваша фантазія. Через декілька годин торт просочиться і можна подавати до столу.

Новини Дніпра: торт "Сметанник" нашвидкуруч - Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: