Літо – час смачних заготовок зі свіжих овочів. Мариновані огірки люблять всі, і діти, і дорослі. Але не завжди є час на їх приготування. Маленька хитрість значно прискорює цей процес, пише «Наше Місто».
Всього 5 хвилин вашого часу та смачні малосольні огірочки будуть радувати ваших близьких. До того ж, вам не доведеться «заморочуватися» з водою і зайвим брудним посудом.
Інгредієнти:
- 1 кілограм огірків
- 4 зубки часнику
- 40 грамів кропу
- 32-35 грамів солі
- пакет
Приготування
Зачистіть кінчики огірків з обох кінців. Наріжте лише листя кропу дуже дрібно. Пропустіть часник через прес. Змішайте огірки, кріп, часник, сіль у пакеті. Потім закрийте його щільно з повітрям у середині та потрясіть пакет 2-3 хвилини. Залиште огірочки на 5 хвилин у пакеті та можете сміливо подавати до столу.
Такі огірки залишаються хрусткими та зберігають насичений яскравий смарагдовий колір, а велика пряні трави і спеції урізноманітнюють звичний смак улюбленого різносолу.
За 5 хвилин огірки, звісно, не просоляться, однак можна прискорити цей процес, розрізавши їх уздовж на 4 частини чи подрібнивши кружальцями.