Site icon Наше Місто

Не працює п’ять років: у Чернівцях розгорівся скандал через ремонт фонтану під час війни

Новини Дніпра: Ремонт фонтану у Чернівцях

Скандали з тендерними процедурами ширяться країною. На цей раз під шквал критики потрапила реконструкція фонтану у Чернівцях, який до цього не працював вже декілька років. Мешканці вважають ремонт недоцільним в той час, коли в країні триває війна, а кошти могли б піти на забезпечення армії необхідним устаткуванням. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на Суспільне.

На ремонт фонтану, який не працював останні 5 років планують виділити 7 мільйонів гривень. Реконструкція всієї площі вартує десятки мільйонів гривень, тому вирішили оновлювати поступово — почнуть з фонтану.

Фонтан на площі Пресвятої Марії звели у 2008 році до святкування 600-річчя Чернівців. Раніше на площі була тільки турецька криниця з білого мармуру – там можна було качати питну воду. Наразі резервуари у поганому стані. Також на фонтані поламана плитка, а на площі – бруківка.

“На жаль, не можна зберегти обладнання для фонтану, тому потрібно закуповувати нове. Також приміщення для обладнання замале, його будуть добудовувати. Опісля реконструюємо чашу”, – розповів заступник міського голови Василь Зазуляк.

Згідно з тендерною документацією, планують відремонтувати чашу фонтану, улаштувати покриття з гранітних плит навколо нього, встановити водопровідні труби та закупити хімічні препарати для запуску фонтану. Також відремонтувати частину території довкола фонтану.

Завершити роботи підрядник має до кінця жовтня 2023 року. За словами Зазуляка, тоді фонтан запустять у тестовому режимі, повноцінно він запрацює у наступному сезоні.

Натомість люди під дописом про ремонт фонтану обурюються доцільністю такого рішення.

Читайте також: У Києві вибухнув скандал навколо тендеру: під час війни хочуть закатати в асфальт 1,3 мільярди.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version