Skip to content

Є зони для відпочинку та навчання: як виглядає укриття на базі школи №111 у Дніпрі

Софія Танченко

Новини Дніпра: Укриття на базі школи №111

У Дніпрі за дорученням міського голови Бориса Філатова продовжують облаштовувати прості укриття на випадок повітряної тривоги. Черговий по місту, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Артем Нідєлько укриття на базі школи №111, передає «Наше місто».

«Це велике укриття на 475 осіб. Воно повністю обладнано за всіма вимогами і готове приймати своїх відвідувачів, які тут і були, коли ми прийшли, оскільки лунав сигнал повітряної тривоги», – зазначив Артем Нідєлько.

Укриття розділене на зони, аби всім було зручно. Тут є зона для відвідувачів с тваринами, є місце для навчання та розміщення з ноутбуками. Також є зона для людей похилого віку. Поряд розміщено медичний куточок з аптечкою та ліжками, аби можна було відпочити у раз необхідності.

«Завжди є питна та технічна вода, працює вентиляція. Якщо раптом прохолодно, то вмикаємо обігрівачі, є у нас і невеличкі ковдрочки…Є зони для діток до трьох рочків та старших, щоб теж вони відчували себе комфортно в цьому укритті», –  розповіла заступниця директора НВК № 111 Олена Макаревич.

Крім того в укритті є вогнегасники, пожежна система оповіщення, резервне освітлення та шанцевий інструмент. Заступниця директора розповідає, що під час тривоги в укриття приходить багато людей з прилеглих будинків. Інколи за ніч укриття можуть відвідати більше 300 осіб.

Задля безпеки в укритті є основний вхід/вихід та ще 1 аварійний вихід. Укриття в НВК № 111 працює цілодобово. За необхідності на огорожі школи є банер з номером чергового.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: